Čavle 13. lipanj 2020.

Više od 600 sudionika na Platku uživalo u Atletici u prirodi

Više od 600 sudionika na Platku uživalo u Atletici u prirodi

"Atletika u prirodi” na Platak je danas privukla nekoliko stotina malih i velikih sudionika “Festivala sportske rekreacije Platak 2020”.

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” danas je na omiljeno riječko izletište privukao preko 600 sudionika raspoređenih u više grupa, a koji su sudjelovali u programu "Atletika u prirodi" organiziranom u suorganizaciji s AK Kvarner. 


Napomenimo da se festival održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo. Posebno zadovoljstvo organizatorima bio je današnji posjet pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača, koji je iskazao oduševljenje organizacijom i brojem sudionika te naglasio kako HOO uvijek podržava događanja koja promiču zdrav život i u kojem sudjeluje građanstvo.


A lijepo vrijeme privuklo je sudionike svih generacija pa su brojne obitelji uživale na svježem zraku i sudjelovale aktivnostima koje su priredili organizatori. Svoj trening u prirodi održala su djeca predškolske dobi, djeca osnovnoškolskog uzrasta (oba treninga uz trenere AK Kvarner), a i rekreativno se trčalo pod vodstvom trenera Zorana Žilića. Najmlađi su vježbali zajedno sa roditeljima pa je slika subote na Platku doista bila impozantna, nije nedostajalo pozitivne atmosfere i radosti uživanja u prirodi. 


Bogat program “Festivala sportske rekreacije Platak 2020” nastavlja se sutra. U sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.