Čavle 22. listopad 2020.

Vožnja do Platka još ugodnija i sigurnija 

Vožnja do Platka još ugodnija i sigurnija 
Sedam kilometara ceste prema Platku uređeno je u proteklih osam godina. Nakon sanacije ovogodišnje dionice preostala su tek tri posljednja kilometra do raskrižja, koja bi trebala biti uređena u naredne dvije godine. 

Ove je godine saniran posljednji od sedam do sada uređenih kilometara ceste koja se spušta s parkirališta Platak, izgrađenog 2014. U proteklih je osam godina u parkiralište i cestu Županijska uprava za ceste PGŽ uložila više od 24 milijuna kuna. 


Osim prijeko potrebne sanacije kolnika cesta je i proširena te su postavljeni odbojnici. Obnova donedavno loše i potencijalno opasne ceste razveselit će brojne vozače, posebno one koji u zimskim mjesecima posjećuju najdražu planinu. 

Zadovoljstvo vozača posebno će doći do izražaja kroz naredne dvije godine. Do tada bi naime trebala biti sanirana i preostala tri kilometra ceste te uređeno raskrižje za Platak, čime bi završila obnova kompletne prometnice. 


Svoj je dio posla na Platku ove godine “odradila” i Općina Čavle, koja je uredila nerazvrstanu cestu od parkirališta do Malog doma, koja je zbog radova na akumulacijskom jezeru bila u prilično lošem stanju.

Na dionici dugoj 250 metara stari i dotrajali asfalt zamijenjen je novim, postavljeni su rubnjaci, a riješen je i problem nanosa vode. Osim toga cesta je i proširena, čime je omogućeno mimoilaženje vozila.


Za uređenje spomenute ceste iz općinskog je proračuna izdvojeno 200 tisuća kuna, čemu treba pridodati još 100 tisuća kuna koliko je osigurano od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije.