Čavle 20. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Zbog "Casabiance" grobnički Kaštel pucao po šavovima

Zbog "Casabiance" grobnički Kaštel pucao po šavovima
Mario i Irena grobničkoj su publici ispričali duhovitu, ali i nadasve emotivnu priču o Franku i Đurđi, sve samo ne običnom bračnom paru

Domaća hit komedija “Casabianca”, za koju se, gdje god igra, traži karta više, sinoć je gostovala na Grobnišćini. U sklopu 21. Festivala teatra Čavle- Omišalj u drevni su frankopanski Kaštel stigli Franko Ćuk i Đurđa Depikolozvane, koje su utjelovili neponovljivi Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić.


A zanimanje publike bilo je malo je reći ogromno. Sva su sjedeća mjesta bila zauzeta više od sat vremena prije početka predstave. Nedugo zatim popunila su se i improvizirana mjesta na zidićima, stepenicama i podu. Potom su “planula” stajaća mjesta pa i ona u drugom, trećem redu… 


Zauzet je bio svaki kvadrat Kaštela, a atrij je pomalo podsjećao na amfiteatar jer pozornica je doslovno bila okružena gledateljima. Što se predstava tiče pao je, tvrde upućeni, neslužbeni rekord grobničkog Kaštela. 


A Mario i Irena grobničkoj su publici ispričali duhovitu, ali i nadasve emotivnu priču o Franku i Đurđi, sve samo ne običnom bračnom paru. Priča o turbulentnoj ljubavi, koja počinje 60- ih godina prošlog stoljeća, stidljivim upoznavanjem u autobusu, a nastavlja se sve do 2027., grobničku je publiku nasmijala, a na samom kraju malo i rasplakala. 


Festivala teatra Čavle- Omišalj na Grobnišćinu se vraća već ovog četvrtka, 23. lipnja, u 21 sat. U Kaštel stižu Teatar 2000 i Teatar Exit sa sjajnom predstavom “Balon”. Ulaz je i ovog puta besplatan.