Kastav 19. listopad 2019.

180 sudionika trčalo Kastvom za sindrom Down

180 sudionika trčalo Kastvom za sindrom Down

Drugo izdanje EFRI humanitarne trail utrke u Kastvu je danas okupilo čak 180 trkača, koji su gradom na brege trčali za štićenike Udruge za sindrom Down- Rijeka 21.

Velika humanitarna trail utrka, u organizaciji Udruge EFRI sport, Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Grada Kastava, danas je okupila čak 180 sudionika, od kojih najmlađi ima tek nekoliko mjeseci, a najstariji 69 godina.


Humanitarnoj utrci danas su se odazvali brojni studenti i zaposlenici fakulteta, ali i štićenici Udruge za Down sindrom- Rijeka 21, kojoj su namijenjeni prihodi od startnina, a organizatori su se pobrinuli da svi štićenici i djeca dobiju zaslužene medalje. 

Vrijeme, koje nije imalo razumijevanja za sudionike, ipak nije pokvarilo planove trkačima, koji su ostvarili sjajne rezultate. U muškoj je konkurenciji slavio Vinko Zaninović, ispred Igora Horvata i Davida Marota, dok je kod cura najbrža bila Nika Begić, ispred Patricije Pevec i Monike Perišić.


U kategoriji student slavio je Dominik Čičić, dok je Patricija Pevec slavila u kategoriji studentica i tako osvojila još jednu medalju.

“Cijelu godinu smo aktivni u organizaciji humanitarnih aktivnosti. Danas sam jako ponosan, prvenstveno na naše studente, koji su se iskazali u organizaciji i zato što stasaju u mlade, socijalno osjetljive osobe. Unatoč lošim prognozama imali smo iznenađujuće veliki broj trkača- Hvala svim suorganizatorima i sponzorima. Veselim se što već sljedeći mjesec krećem s novim humanitarnom akcijom”, poručio je Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta


Zahvaljujući sponzorima za sve je sudionike, po završetku utrke, osigurana okrjepa- domaća maneštra, salame, sokovi i mlado vino.