Kastav 21. veljača 2019.

Beljulji: "Trudit ću se da Kastav bude čišći i bolji"

Beljulji: "Trudit ću se da Kastav bude čišći i bolji"

Ćenan Beljulji je proglašen Kastavacem 2018. godine. “Ja sam presretan i jako ponosan. Trudit ću se da Kastav bude čišći, bolji i kvalitetniji”, poručio je emotivni Beljulji, zahvalivši svima koji su mu dali glas, a posebno djeci koja “su napravila krizni stožer na društvenim mrežama”.

Hvalevrijedan izbor, kojim Grad Kastav tradicionalno odaje priznanja zaslužnim Kastavcima i Kastavkama, u protekloj je godini dočekao četvrto izdanje. Grad je marljivo birao Kastavke i Kastavce mjeseca, među kojima se, u anketi na službenim internet stranicama, proteklih tjedana birao Kastavac ili Kastavka 2018. godine.


Od 1146 glasova čak 428 dobio je Ćenanu Beljulji- Keno. Simpatični i komunikativni Keno po struci je konobar, a kao djelatnik KD Čistoća već 15 se godina brine da kastavske ulice budu uredne i čiste. Kastavacu godine, koji nije mogao doći k sebi od sreće, danas je uručeno vrijedno priznanje.

“Kao da sam dobio Nobelovu nagradu”

“Moram odati priznanje svim kandidatima. Da je bilo tko od njih proglašen Kastavcem godine bilo bi pošteno i zasluženo. Ja sam doista presretan. Imam osjećaj kao da sam dobio Nobelovu nagradu. Hvala svima koji su glasali za mene. Ponosan sam jer je ovo nagrada za rad. Ovo je dokaz da se u Kastvu rad cijeni. U petnaestak godina koliko sam ovdje učinili smo puno. Ja volim svoj posao i uživam u njemu. I dalje ćemo se truditi da Kastav bude bolji, čišći i kvalitetniji. Ja volim Kastav i volim biti i raditi ovdje”, poručio je Beljulji.


“Ovo je još jedan dokaz da akcija Kastavac mjeseca izvlači male priče i stavlja ih na veliku scenu. Tada se vidi koliko je stvarno oko nas kvalitetnih i pozitivnih ljudi. Svi Kastavci mjeseca nastavit će svoje pozitivne priče, a priznanja su samo jedan mali znak pažnje zbog svega što rade u svojim životima”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

Krizni stožer

Sretno oženjeni Keno otac je četvero djece, a upravo je njih istaknuo kao ključne figure na putu do vrijednog priznanja i pritom nasmijao okupljene.

“Društvene mreže su i ovog puta učinile svoje. Moja djeca su napravila krizni stožer. Sastančili su do kasno u noć i razrađivali taktike na društvenim mrežama. Doista im je bilo stalo da tata pobijedi i ja sam im zahvalan na tome”, rekao je emotivni Keno.


Beljulji je do velikog priznanja stigao kao Kastavac prosinca, a u konkurenciji su još bili: Dino Samaržija, Vilim Marot, Marin Morić, Gabrijel Burburan i Kristijan Vekić, Darija Šnajder, Lana Papić, Josip Barnjak, Marin Mandekić, Nenad Marković, Nives Jelovica i Denis Razumović Razz.