Kastav 7. kolovoz 2016.

Dixieland zapalio Kastav

Dixieland zapalio Kastav
Sjajna atmosfera obilježila je treću večer ovogodišnjeg izdanja Kastav Blues Festivala, u sklopu koje su u Kastvu sinoć nastupili “The Belgrade Dixieland Orchestra”, Michael Messer i “Jed Becker’s Group”.

Nakon Kostrene i Matulja blues se vratio kući. Na prepunoj kastavskoj Fortici za zagrijavanje su bili zaduženi “Jed Becker’s Group”. Kvarnerski trio, Tonči Grabušić na bubnjevima, Damijan Grbac na basu i Emir Grozdanić na gitari, napravio je sjajan uvod u veliko finale. 

No, prije glavnih zvijezda večeri na pozornicu se, na veliko zadovoljstvo brojnih gledatelja, popeo počasni Kastavac Michael Messer. Britanac, inače stalni gost i promotor festivala, još je jednom pokazao zašto je jedan od najcjenjenijih svjetskih slide- gitarista.

Šećer na kraju sjajne kastavske blues večeri bili su gosti iz Srbije. “The Belgrade Dixieland Orchestra”, sastavljen od vrhunskih glazbenika, opravdao je uistinu visoka očekivanja i status glavnih zvijezda ovogodišnjeg festivala. 

Michael Messeru, koji je među najzaslužnijima za visoke programske standarde svih dosadašnjih festivala, organizatori su dodijelili zahvalnicu u obliku novog kastavskog suvenira “U krilu majke Kastva” autorice Yasne Skorup Krneta. 

Tradicionalno festivalsko priznanje, skulptura umjetnika Emila Knapića, ove je godine dodijeljena direktorici Turističke zajednice grada Kastva, Dolores Kukurin.

Danas od 17 sati Michael Messer će u Gradskoj loži održati radionicu Blues Workshop, a u večernjim satima festival seli u Viškovo. U Ronjgima nastupaju američko, talijansko, hrvatska kombinacija “Ty Le Blanc 4tet” te domaće snage Riccardo Staraj & “Midnight Blues Band”.