Kastav 26. lipanj 2020.

Grad Kastav će građanima dodijeliti 74 kompostera

Grad Kastav će građanima dodijeliti 74 kompostera
Grad Kastav osigurao je 74 kompostera zapremine 350 litara za kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada, a s ciljem smanjenja ukupne količine proizvedenog otpada te ostvarenja ostalih ciljeva otpadom definiranih Planom gospodarenja otpadom Grada Kastva.

Javnim pozivom dodjeljuje se komposter dimenzija baze 810 x 810 mm, visina 740 mm. Komposteri su proizvedeni od polietilena. Pogodni su za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućuje njegovu uporabu ljeti i zimi. Jednostavno se montiraju bez uporabe alata. Posuda kompostera nema dno (zbog kontakta sa zemljištem i pristupa mikroorganizama, crva i gujavica). Opremljeni su gornjim dvojnim poklopcem s dvije bravice za zatvaranje poklopca kako se isti ne bi otvarao uslijed naleta vjetra. Na dvije suprotne strane su vratašca (2 komada- 1 sa svake strane) koje se podižu prema gore za vađenje komposta. Na svim bočnim stranama nalaze se otvori za provjetravanje. Težina kompostera iznosi 11,0 kg.

Rok za dostavu Zahtjeva počinje danas, 26. lipnja, a završava 10. srpnja.Uvjete i zahtjev za dodjelu kompostera možete pronaći OVDJE

Komentari