Kastav 1. svibanj 2018.

Kastavci u svom stilu obilježili Međunarodni praznik rada

Kastavci u svom stilu obilježili Međunarodni praznik rada
Međunarodni praznik rada Kastavci i njihovi gosti u velikom su stilu proslavili na Trgu Belveder. Grad Kastav posjetitelje je počastio gurmanskim grahom i pivom, a druženje se nastavilo uz glazbu uživo.

Miris gurmanskog graha i zvukovi glazbe širili su se danas s kastavskog Trga Belveder, gdje je Grad Kastav, za sve Kastavke i Kastavce te njihove goste, organizirao veliku proslavu Međunarodnog praznika rada.

“Naša Spinčićeva muzika obilježava 1. maj već dugi niz godina. Probudili su u 6 ujutro cijeli grad i nije bilo druge nego doći na Trg Belveder. Kastav je grad s puno radnih ljudi, nadamo se da će se danas odmoriti, opustiti i zabaviti, da će brige i probleme ostaviti postrani”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, čestitavši svim Kastavkama i Kastavcima Međunarodni praznik rada.

Uz tisuću besplatnih porcija gurmanskog graha, pripremljenog na makedonski način, kojeg “potpisuju” vrijedni djelatnici Pizzerije Rustica, mnoge je razveselio i nezaobilazni miris prvomajskog roštilja, a organizatori su za posjetitelje pripremili i besplatno pivo.

Posjetitelje je zabavljao "Lucky Band", a veliku kastavsku feštu uveličala je nezaobilazna Spinčićeva muzika. I dok su odrasli uživali u glazbi, “iću i piću” najmlađi su se zabavljali u dječjem kutku, na dva velika dvorca na napuhavanje.