Kastav 2. travanj 2021.

Kastavska sportska igrališta spremna će dočekati sezonu

Kastavska sportska igrališta spremna će dočekati sezonu
Uređeno je kastavsko sportsko igralište “Petra Jurčića”, a dječja i sportska igrališta obnavljaju se u svim dijelovima Kastva. 

Dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena mladi Kastavci imaju se čemu radovati. Naime, obnavlja se i uređuje desetak dječjih i sportskih igrališta diljem Kastva, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 450 tisuća kuna. 


Jučer su tako završeni radovi na igralištu “Petra Jurčića”, gdje je asfaltirana, a potom i pofarbana nova podloga. Obojeni su ogradni stupovi i klupica te je popravljena ogradna mreža. Zidarski su obrađene i obojene tribine, a uređena je i zelena površina. Igralište sada krasi i atraktivni sportski mural kojeg je oslikao akademski slikar Edi Gustin. 


Dio kastavskih igrališta kompletno se obnavlja, dok se na drugima rade nužne intervencije. Najviše posla trenutno je u sportskoj zoni, na odbojkaškom i košarkaškom igralištu. Igrališta će dobiti nove podloge, dok će golovi i koševi dobit će nove mreže. Popravlja se i sva bravarija, novi sloj boje dobit će ogradni stupovi, a zasađen je i novi drvored. Uređuju se i tribine te ogradni zidovi koji će biti ukrašeni grafitima. Sportska zona dobit će i novo ograđeno dječje igralište s multifunkcionalnim spravama. 

Sportska igrališta uređuju se i u Rešetarima te ulici Miserikino, a novo će se igralište urediti u Donjim Turkima. 

Komentari