Kastav 25. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Kastavski mališani na Crekvini obilježili “Sportski dan”

Kastavski mališani na Crekvini obilježili “Sportski dan”
Sportskim danom na Crekvini mališani najavili sutrašnje obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana u Kastvu

Sportska skupina “Školjkice” predvodila je kastavske mališane iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, koji su danas na Crekvini obilježavali Sportski dan. Najmlađi su snage odmjerili u potezanju konopa, skakanju u vrećama, štafetnim igrama, utrkama i poligonu s preprekama.


“Sportski dan obilježavamo kako bi promovirali važnost svakodnevnog kretanja i sportskih sadržaja za djecu, razvijali pozitivnu svijest prema bavljenju sportom i zdravom načinu života. Pozivamo vas da nam se pridružite, jer kretanje je prirodna potreba ne samo djece nego i nas odraslih”, poručuju iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.


Crekvina će sportski predznak imati i sutra, kada je na rasporedu obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana, u sklopu Olimpijskog festivala dječjih vrtića. A što mogu i znaju još jednom će pokazati “Školjkice” i tako promovirati sportski duh, važnost bavljenja sportom i svakodnevnog kretanja.


“Ove smo godine u program Dječjeg vrtića Vladimir Nazor implementirali sportski program, kojeg vodi Katja Luketić, predsjednica Udruge kineziologa Rijeka. U sklopu programa, koji se tjedno provodi, sportska skupina ima i ove male Olimpijske igre, kroz koje upoznaje sportska pravila i kulturu te zdravi način života i sve ono što sport nosi”, istaknuo je David Burburan, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, danas voditelj sportskih aktivnosti Grada Kastva.