Kastav 18. prosinac 2016.

Klapska pjesma odjekivala gradom na brege

Klapska pjesma odjekivala gradom na brege
Kastvom je i ovog prosinca odjekivala klapska pjesma. U sklopu manifestacije “Ususret Novoj uz klape s Kvarnera” posjetitelji su u gradu na brege uživali u nastupima deset kvarnerskih klapa.

Sjajna predblagdanska atmosfera vladala je danas u Kastvu, gdje je po prelijepom vremenu održano 3. izdanje manifestacije “Ususret Novoj uz klape s Kvarnera”. Klapsko druženje u Kastvu, koje se već tradicionalno održava u prosincu, je na Trg Matka Laginje privuklo nekoliko stotina posjetitelja.

Manifestaciju su, kako i priliči, otvorili domaćini- ženska i muška klapa Kastav, a posebno je impresivan bio njihov zajednički nastup u kojem su, na radost okupljenih, otpjevali blagdanski hit- “Božić je judi”. Kastavke i Kastavce su na improviziranoj pozornici, ispred Gradske lože, “naslijedili” susjedi s Matulja, ujedno i inicijatori manifestacije- muška klapa “Skalin”. Posjetitelji su potom mogli uživati i u nastupima muške klape “Gardelini” iz Rijeke, ženskih klapa “Kamelija” iz Opatije, Rožice iz Šapjana, “Teha” s Cresa i Volosko te Žejanskih Kntadura i klape Sol s Paga. 

3. manifestaciju “Ususret Novoj uz klape s Kvarnera” organizirala je Turistička zajednica grada Kastva pod pokroviteljstvom Grada Kastva i Primorsko- goranske županije.