Kastav 7. ožujak 2021.

Mališani i roditelji u kastavskoj šumi tražili Malika 

Mališani i roditelji u kastavskoj šumi tražili Malika 
U potragu za dobrim šumskim duhom- Malikom, jutros su, u pratnji roditelja i vodiča, krenuli kastavski mališani. Zanimljiva šetnica “Malikovim putima”, uređena u kastavskoj šumi Loza, najmlađe je zabavila, ali i poučila. 

Novouređenom kastavskom šumskom šetnicom danas su organizirano prošetali mališani i njihovi roditelji. “Malikovim putima” sudionike je proveo vodič Radovan Brnelić, usput im ispričavši legendu o dobrom šumskom duhu Maliku. 


“Ova šetnica je fantastično zamišljena. U priču je ukomponirala našeg malog šumskog junaka Malika, koji se javlja na cijelom području Kastavštine. Malik je legenda, kojoj će ova šetnica omogućiti da živi narednih nekoliko stotina godina”, rekao je Brnelić.

Najmlađi su tako imali sjajnu priliku uživati, ali i ponešto naučiti na svježem zraku. Nova ih šetnica, na kojoj je postavljeno osam zabavno- edukativnih panela, nije ostavila ravnodušnima. 


“Staze i šetnice u kastavskoj šumi dobro su uređene i vrlo popularne. Na eko stazi Loza uredili smo dio za najmlađe. Na Malikovim putima predstavili smo legendu, koju su djeca u školi preradila u jednu simpatičnu eko priču. Ona govori o važnosti očuvanja okoliša i suživotu s prirodom”, istaknuo je Saša Brusić voditelj Turističkog ureda TZG Kastva, zahvalivši na podršci PGŽ i Gradu Kastvu. 


“Vraćamo se prirodi i zdravijem načinu života. Naša kastavska šuma je idealna za to. Znali smo kakav potencijal ima i sada smo je sustavno počeli uređivati, kako bi je dodatno približili ljudima. 33 kilometra dugim označenim stazama dodali smo i ovu edukativnu stazu za najmlađe. U Kastvu se tako može prošetati, naučiti nešto o prirodi, legendama, uživati u svježem zraku i zelenilu. Kastavska šuma bit će jedan od naših glavnih turističkih aduta u budućnosti”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Za kraj spomenuti treba i kako je ovo tek prva faza uređenja pa će staza “Malikovim putima” u budućnosti dobiti i nove didaktičke i zabavne sadržaje, a vrlo brzo bit će organizirane i nove šetnje kastavskim šumskim ljepoticama.