Kastav 7. svibanj 2021.

Mladi Kastavci osmislili i realizirali hvalevrijedne projekte

Mladi Kastavci osmislili i realizirali hvalevrijedne projekte

U sklopu programa “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike- Hajde reci što” mladi Kastavci su osmislili i realizirali dva projekta. Uređena su tako igrala i klupice te posađena stabla i nisko raslinje na području Rešetara, a organizirane su i radionice na temu “Kako do zaposlenja”.

Pod ložun u Kastvu danas je održano završno predstavljanje hvalevrijednog projekta “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike- Hajde reci što”, kojeg je Grad proveo u suradnji s Udrugom Delta i Savjetom mladih. 


Nakon uvodne su radionice mladi Kastavci, podijeljeni u dva tima, napisali projektne prijedloge. Svoje su projekte potom predstavili gradonačelniku, pročelnicima i Savjetu mladih grada Kastva te krenuli u realizaciju.
 
Karlo Domijan, Marta Despotović, Luka Šoškić i Igor Žaja osmislili su projekt “Mladi za mlade”, u sklopu kojeg su uređena igrala i klupice te posađena stabla i nisko raslinje na području Rešetara.


Sestre Martina, Lorena i Marina Rončević realizirale su projekt “Prvi korak- Tips & Tricks”. Osmislile su tri radionice na kojima su se bavile aktualnom temom- kako napraviti prvi korak do zaposlenja

Cilj projekta “Hajde reci što” bio je osnažiti mlade za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka i kreiranje javnih politika za mlade u Kastvu. 

“Najveća vrijednost ovog projekta bit će ako vi nastavite biti dio ove priče. Uvidjeli ste na koji način se može napraviti promjena u svojoj sredini, na koji način se određena inicijativa može provesti u djelo, a siguran sam da ćete u Gradu Kastvu uvijek imati potporu. Kastav vas treba”, poručio je mladima kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Projekt koji se provodi u okviru “Erasmus+” programa vodila je Mirna Rubeša, koja je naglasila kako je sljedeći cilj stvaranje “Lokalnog programa za mlade”, čime se želi poboljšati kvaliteta života u zajednici te objediniti potencijale mladih i za mlade, njihove potrebe kao i mogućnosti koje su im dostupne u zajednici.

Komentari