Kastav 22. veljača 2021.

Mladi kastavski glazbenici uskoro dobivaju novi dom

Mladi kastavski glazbenici uskoro dobivaju novi dom
Glazbeni odjel pri kastavskoj Osnovnoj školi “Milan Brozović” uskoro seli na novu lokaciju, najavio je danas primorsko- goranski župan Zlatko Komadina

Skoro preseljenje Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi “Milan Brozović” Kastav na današnjoj je konferenciji za medije najavio primorsko- goranski župan Zlatko Komadina. 


“Škola u Kastvu je relativno skromne kvadrature. Broj učenika je narastao od nekadašnjih 40, koliko ih je bilo kada smo otvorili Glazbeni odjel. U suradnji s Gradom Kastvom našli smo i pomogli urediti novi prostor, gdje će se izdvojiti Glazbeni odjel. Drago mi je da su naša djeca glazbeno nadarena i da im pružamo uvjete da stvore svoje glazbene karijere”, istaknuo je Komadina.


Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav uselit će u novu zgradu čime budu stvoreni uvjeti za kvalitetniji rad sadašnjih 160 polaznika, najavljuju iz Grada Kastva, a svečano bi otvorenje moglo biti već idućeg tjedna. 


“Iznimno mi je drago da smo pronašli rješenje koje je zadovoljilo profesore ali i djecu i roditelje. Preseljenjem glazbenog odjela u kastavskoj školi se oslobađa dio prostorija što će im olakšati organizaciju nastave do izgradnje područne škole u Rešetarima na čemu ozbiljno radimo. Projekt preseljenja naših malih glazbenika ostvarili smo u suradnji s Primorsko- goranskom županijom. Sada se samo moramo nadati normalizaciji stanja s pandemijom kako bismo mogli organizirati jedan pravi koncert i feštu za useljenje”, poručuje kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


Novi je dom za mlade kastavske glazbenike osigurao Grad Kastav, dok je Primorsko- goranska županija sa 100 tisuća kuna financirala opremanje novih prostorija.