Kastav 16. svibanj 2023. Klaudio Vrančić

Najavljen JRBF - King King u Kastvu, Ana Popović u Opatiji

Najavljen JRBF - King King u Kastvu, Ana Popović u Opatiji
“Jerry Ricks Blues Festival 2023” od 14. do 23. srpnja na Kvarner dovodi imena koja jamče glazbeni spektakl

Sjajan program ovogodišnjeg “Jerry Ricks Blues Festivala 2023” u Kastvu su danas predstavili umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal, kao i čelni ljudi jedinica lokalne samouprave uključenih u Festival. 

“Ovaj projekt nije prepoznat samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, gdje je jedan jod od najjačih festivala blues glazbe. Tome svjedoče i brojni upiti glazbenika iz cijelog svijeta. Interes za festival je uistinu velik”, kazao je Staraj.


“Jerry Ricks Blues Festival 2023” kreće 14. srpnja iz Klane, a za zagrijavanje su zaduženi “Jed Becker's Group”, baš kao i Jure Černeha solo, Tomislav Goluban Band i Riccardo Staraj & Midnight blues band feat. T. Goluban i Mauro Staraj, koji će 16. srpnja svirati u Matuljima. 

U Opatiji će 19. srpnja nastupiti Dik Banovich i sjajna Ana Popović, koja je 2019. svirala u Kastvu. Dan kasnije, 20. srpnja, festival seli u Lovran gdje će nastupiti Trio 99th i The Highlanders, dok će 21. srpnja Mošćenička Draga ugostiti Katie Henry Band i Zdenka Kovačiček Blues Band. 


Veliko finale festivala tradicionalno će se održati u Kastvu, a glazbeni spektakl je zajamčen. Prvog dana, 22. srpnja, svirat će Delta Blues Train i Baba Sissoko Mediterranean Blues, a “Jerry Ricks Blues Festival 2023” zatvorit će fenomenalni King King, čemu će prethoditi nastup Nicolas Kurelić Banda. 

“King King je nekoliko godina za redom osvajao titulu najboljeg blues- rock benda po izboru najprestižnijih europskih blues novina. Riječ je o visoko energetskom bendu kojeg pojedini engleski kritičari nazivaju najboljim blues bendom na svijetu”, istaknuo je Halilić Hal.


“Iza nas je već 15 godina bluesa na ovom području. Ovo je najveći i najjači blues festival u Hrvatskoj. Iznimno nam je drago da zajednički stvaramo turistički proizvod koji će ovu regiju učiniti još prepoznatljivijom”, zaključio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.