Kastav 14. veljača 2018.

Najmlađi Kastavci “važgali pustića zločestega”

Najmlađi Kastavci “važgali pustića zločestega”
Simpatično suđenje mićemu pustu, u organizaciji kastavskog dječjeg vrtića održano je točno u podne na Trgu Matka Laginje. Nakon Infinity Zloćka, kojem su presudili najmlađi u Kastvu će se u popodnevnim satima suditi Eko Smetlići i Kompiću.
 
“Važgat ćemo ga, važgat ćemo ga, tega pustića zločestega” pjevalo se točno u podne u srcu Kastva, gdje su se, na tradicionalnom suđenju “mićemu pusut”, okupili mali Kastavci, polaznici Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”.
 
Nakon čitanja poduže optužnice u kojoj se, između ostalog, malog pusta teretilo da je: razbacivao, krao i razbijao igračke, lupao ljude, tukao se, gurao i grizao, gazio cvijeće, pljuvao, razbijao namještaj, prolijevao kakao i šarao po zidu, “Infinity Zloćku” spasa nažalost nije bilo. Nakon što mu je teta dala injekciju protiv bolova simbolično je spaljen uz glasno odobravanje mališana. 
 
Za stare pusne užance, koje Kastavci od pamtivijeka čuvaju kao kap vode na dlanu te iz godine u godinu prenose na najmlađe, straha tako po svemu sudeći nema. 
 
Nakon što su mališani presudili “mićemu pustu” isto će u popodnevnim satima napraviti odrasli. U 17:30 “Eko Smetliću” će se suditi u Rubešima, a sat vremena kasnije na red će doći i “Kompić” u Jurčićima, čime će i službeno završiti ovogodišnji “Pust va Kastve”.