Kastav 21. listopad 2021.

Povijesni uspjeh kastavski boćari proslavili s Gradom

Povijesni uspjeh kastavski boćari proslavili s Gradom

Nakon najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti kastavske boćare- osvajače Kupa Hrvatske danas su ugostili predstavnici Grada Kastva, na čelu s gradonačelnikom Matejem Mostarcem.

Nastavlja se lijepa kastavske sportska priča. Nakon što su kastavski boćari krajem rujna dobili novi dom, proteklog su vikenda na Pelješcu stigli do najvećeg uspjeha u povijesti kluba. Naime, BK Kastav je u finalu Kupa Hrvatske svladao aktualne državne prvake- BK Biston te visoko podignuo pehar pobjednika. Točku na “i” stavio je drugi dio ekipe koji je istog dana u Opatiji osvojio jaki međunarodni turnir. 
 

Slavlje je danas nastavljeno na Lokvini, kojom je odjekivalo “kup je naš”. Predstavnici Grada Kastva, na čelu s gradonačelnikom Matejem Mostarcem, ugostili su kastavske boćare u Gradskoj vijećnici.

“Bili smo 650 kilometara od doma, a cijela dvorana je navijala za nas.Kod 10-1 dođu nam na 10-10, ali nismo ni pomislili na predaju. Poveli smo 12-10, došli su na 12-12, ali znali smo… bodrili jedni druge i pobijedili 13-12“, prepričao je emotivni Kristijan Mulac, trener i igrač BK Kastav.


“U 40 godina stresniju utakmicu od one na Pelješcu nisam doživio. Ostvarili smo nešto što smo mogli samo sanjati. Nitko nije očekivao da ćemo pobijediti aktualnog prvaka u finalu, ali snovi su se pretvorili u javu“, rekao je Davor Zubović, predsjednik BK Kastva, zahvalivši Gradu, ali i najavivši skori početak škole boćanja u Kastvu.

“Ako je itko u bilo kojem trenutku postavio pitanje za koga smo napravili naš boćarski dom bolji odgovor mu niste mogli dati i na tome vam hvala”, boćarima je poručio Mostarac, naglasivši kako Kastav ima bogatu boćarsku povijest, ali i lijepu budućnost.


Referent za sport i događanja Grada Kastva David Burburan čestitao je boćarima istaknuvši kako su se velikim uspjehom upisali u sportsku povijest Kastva i Hrvatske.