Kastav 20. siječanj 2018.

“Puknuti oktanci” uzvanici na vjenčanju Frane Merikana

“Puknuti oktanci” uzvanici na vjenčanju Frane Merikana
Maškarano, ludo i veselo bilo je danas u srcu “grada na brege”. U društvu “puknutih oktanaca” u grad se vratio Frane Merikan i to sa zaručnicom Celestinom, s kojom se i oženio u svom Kastvu.

Brojni Kastavci i njihovi gosti, koji su se danas zatkli na Trgu Matka Laginje, svjedočili su kastavskom vjenčanju svih vjenčanja. Naime, u grad se iz Amerike konačno, u velikom stilu, vratio Frane Merikan i to s izabranicom svoga srca, simpatičnom Celestinom (pusni gradonačelnik Dalibor Rubeša). Kako ljubav ne poznaje granice neobični se par vjenčao, na opće oduševljenje okupljenih.

Posebni uzvanici na vjenčanju bili su “puknuti oktanci”. Sudionici 9. Rallya maškaranih oktanaca Halubje- Liburnija 2018. jutros su krenuli s Viškova, a na putu do Opatije tradicionalno se zaustavljaju u Kastvu. Na Trg Matka Laginje tako je stiglo dvadesetak omaškaranih vozila s osamdesetak sudionika.
 
Večeras maškarani tanci uz Koktelse

Frane Merikan i “Puknuti oktanci” bili su samo zagrijavanje za prvu kastavsku maškaranu subotu. Vrhunac je ipak rezerviran za večeras jer u grad se vraćaju pusni tanci. Veliki šator kraj Sportske školske dvorane je spreman, a maškare čeka sjajna zabava uz Koktelse, Brevis band i Decibele te još poneko iznenađenje.