Kastav 31. prosinac 2016.

Sjajna kastavska fešta za oproštaj od 2016.

 Sjajna kastavska fešta za oproštaj od 2016.
Bučno, zabavno i veselo bilo je kastavskom oproštaju od 2016. godine. Tradicionalna manifestacija “Zadnje polne va Kastve na 365 metara’' u gradu na brege je i ove godine okupila mnoge Kastavce, ali i sve brojnije posjetitelje, koji su uživali u prelijepom vremenu, dobroj glazbi, još boljem društvu te “iću i piću”, a sve u humanitarne svrhe.

Sjajno je bilo 365. dana u godini na “365 metara”. Od 2016. Kastavci i njihovi gosti već su se tradicionalno, četvrtu godinu za redom, oprostili velikom feštom na otvorenom. Rijeka ljudi u Kastvu je, po prelijepom vremenu, uživala u posljednjem danu u godinu, koji je uistinu bio poseban.
 
Domaći bendovi i domaći specijaliteti

Za dobru su se glazbu, na Trgu Matka Laginje, pobrinuli domaći bendovi (Trio Vox, Grejsi, Pumpa band, Shaiones, LSD, DJ Zoki, Gym Dance) koji su se izmjenjivali na pozornici, pod "voditeljskom palicom" popularnog Šajete.  

Izostala dakako nije ni bogata gastronomska ponuda, a najpopularniji su bili domaći specijaliteti- “kastavski hot dog” (kuhana kobasica i kupus u pecivu) te kuhano vino. One koji vole “na žlicu” čekao je fažol, a poseban su štand dobili kolači i ostale slastice. Kupnjom bonova za hranu i piće, po simboličnim cijenama, posjetitelji su činili i dobro djelo jer su tako izravno pomogli Udruzi Srce koja se brine za osobe s intelektualnim teškoćama. 
 
Zajedno za Udrugu Srce

Svi koji su jučer bili u Kastvu pomoći su mogli i kroz aukciju slika i umjetnina poznatih kastavskih umjetnika, koji su svoje radove donirali, također za Udrugu Srce. 

Tradicionalna humanitarno- zabavna manifestacija ''Zadnje polne va Kastve na 365 metara’’, u organizaciji Grada Kastva i Savjeta Mladih Grada Kastva, polako ali sigurno, prerasta u jedan od kastavskih brendova, zbog kojeg brojni posjetitelji s osmjehom na licu “hodočaste” na 365 metara svakog 365. dana u godini.