Kastav 26. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Sportska događanja u Kastvu, u spomen na Matiju

Sportska događanja u Kastvu, u spomen na Matiju
“Dani Matije Katalinića”, što su jučer započeli u Kastvu, danas se nastavljaju košarkaškom utakmicom između Kastva i Škrljeva.

Kastavci pamte Matiju Katalinića, mladog osamnaestogodišnjeg sportaša koji je, prije četiri godine, nažalost izgubio borbu s teškom bolesti. U kastavskoj će sportskoj dvorani, koja nosi njegovo ime, prijateljsku utakmicu danas odigrati Košarkaški klub Kastav i Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo, a organiziran je i zabavni program.

Uoči utakmice, koja simbolično počinje u 16:49, u 16 će sati biti položeni vijenci na Matijino posljednje počivalište, na Gradskom groblju Kastav.


“Dani Matije Katalinića” nastavit će se u subotu. Snage će od 11 do 17 sati, na Mini basket turniru, odmjeriti: Kastav, Cedevita Junior, Oliva, FSV, Ri Basket i Crikvenica. Istog dana, na vanjskom terenu, malonogometni turnir organizira MNK Fantina.

Važno je napomenuti kako “Dani Matije Katalinića”, koje uz podršku Grada Kastva, organizira KK Kastav, imaju humanitarni predznak. Naime, prikupljat će se sredstva za liječenje Kastavke Ane Belavić, koja se bori s karcinomom.