Kastav 11. ožujak 2018.

Sve je spremno za 17. Zeleni Kastav

Sve je spremno za 17. Zeleni Kastav
17. izdanje tradicionalnog “Zelenog Kastva” održat će se sutra (12. ožujka) od 16 do 19 sati. Ukoliko vremenske prilike dopuste sajam će se održati na otvorenom- ispred Boćarskog kluba Kastav, dok će se u slučaju lošeg vremena izlagači “preseliti” u natkriven parkirni prostor Školske sportske dvorane.
 
Na 17. izdanju "Zelenog Kastva”, sajma ekološke, bio dinamčke i organske hrane, Kastavcima i njihovim gostima će se predstaviti 22 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća.
 
U ponudi će se tako između ostaloga naći: razno povrće, sokovi, čajevi, mlijeko i mliječni proizvodi, suhomesnati proizvodi, ulja, brašna, žitarice, razne vrste eko meda, slastice… 
 
Kao i svakog puta do sada, prostor sajma i stolove proizvođača ukrašavat će radovi dječjih vrtića "Vladimir Nazor”, "Kockica" i "Poneštrica" te osnovnih škola "Milan Brozović" iz Kastva i "Drago Gervais" iz Brešca.

Predavanje "Milo za drago"
 
Istoga dana u 18 sati u kastavskoj Gradskoj vijećnici održat će se predavanje "Milo za drago- kružna ekonomija”. Predavanje je organizirano u sklopu sajma "Zeleni Kastav" i ciklusa predavanja "Hranom u budućnost" od strane Društva prijatelja waldorfske pedagogije, GSR-a i Grada Kastva. Nenad Maljković, član Udruge Hrvatska permakultura i koordinator Tranzicijskog središta za Hrvatsku, na predavanju će govoriti o razmjeni bez upotrebe novca, uz pomoć društvenih mreža ili dobrosusjedskih odnosa. Dat će praktične upute o funkcioniranju projekta "Milo za drago" koji se razvio po uzoru na postojeće primjere iz svjetske prakse.
 
Organizatori “Zelenog Kastva”, što se održava pod pokroviteljstvom Grada Kastva i Turistička zajednica grada Kastva, su volonteri GSR-a i Lokalna akcijska grupa Terra liburna.

Komentari