Kastav 8. srpanj 2018.

Sve je spremno za 22. “Festival gitare”

Sve je spremno za 22. “Festival gitare”
Glazbenom radionicom pod vodstvom Zorana Majstorovića i koncertom ponajboljeg hrvatskog klasičnog gitarista Petra Čulića u Kastvu sutra počinje 22. “Festival gitare”. 
 
Prvog dana 22. “Festivala gitare” u Kastvu na rasporedu je tradicionalna glazbena radionica za gitariste i ostale glazbenike pod vodstvom umjetničkog direktora festivala Zorana Majstorovića, dok će se navečer, u crkvi Sv.jelene Križarice, s početkom u 21 sat, održati koncert ponajboljeg hrvatskog klasičnog gitarista mlađe/srednje generacije- Petra Čulića. 
 
Glazbena radionica je namijenjena gitaristima svih uzrasta i stupnjeva predznanja, ali i drugim instrumentalistima i pjevačima koji žele proširiti svoje glazbeno znanje. Održavat će se u Gradskoj loži u Kastvu u sljedećim terminima:  ponedjeljak (09.07.)- četvrtak (12.07.) od 10:00 do 12:00 i od 14:00 do 16:00 te u petak (13.07). od 10:00 do 14:00, uz završni koncert polaznika u 14:00 pod Gradskom ložom. 
 
U daljnjem programu Festivala gitare u utorak (07.08.) na Crekvini nastupaju ponajbolji austrijski gitarist Michael Langer, profesor na “Anton Bruckner University” u Linzu i na “University of Music and Arts” u Beču te dobitnik nagrade Best Acoustic Fingerstyle Guitarist koju dodjeljuje slavni časopis Guitar Player, s fantastičnom austrijskom gitaristicom Sabine Ramusch. 
 
Završni koncert bit će također na Crekvini u ponedjeljak (27.08.) u 21 sat, kada će nastupiti japanska mezzosopranistica Akiko Kozato zajedno sa slavnim talijanskim gitaristom Walterom Lupijem izvodeći program baziran na japanskoj tradicionalnoj glazbi. Akiko živi u Milanu i djeluje u poznatom teatru La Scala, a Walter je u svojoj više od 30 godina dugoj koncertnoj karijeri svirao širom svijeta, a bavi se i podučavanjem gitare s naglaskom na njegovu osobnu tehniku sviranja nazvanu “flatfinger”.

Foto: ilustracija

Komentari