Kastav 29. prosinac 2018.

Tisuće posjetitelja u Kastvu će dočekati “zadnje polne”   

 Tisuće posjetitelja u Kastvu će dočekati “zadnje polne”   
“Zadnje polne va Kastve na 365 metara”, događanje kojim se Kastavci i njihovi gosti tradicionalno opraštaju od godine na izmaku, i ovog će prosinca u grad na brege privući tisuće posjetitelja.

Kastav će se od 2019. oprostiti popularnim događanjem- "Zadnje polne va Kastve na 365 metara”, koje iz godine u godinu u grad privlači nekoliko tisuća posjetitelja. Veliko finale ovogodišnjeg ”Adventa u Kastvu” održat će se posljednjeg dana prosinca, na Trgu Matka Laginje i Fortici, s početkom u 10 sati.
 
Humanitarni karakter događanja

Humanitarni karakter događanja, čiji je inicijator Andy Cech, a koje organizira Grad Kastav, dodatni je motiv za posjet gradu an brege. Naime, sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruzi SRC, koja pomaže socijalno ugroženim osobama i obiteljima na području Kastva, a dio će se donirati i riječkim beskućnicima.


Donacije će se prikupljati kroz “škrabice”, a posjetitelji će uz donaciju od 10 ili 20 kuna moći na nekoliko štandova konzumirati: kuhane kobasice, kuhano vino, fažol…
 
Kožne Jakne, Top Of The Pops i Trio Vox

Točno u podne Kastavci, predvođeni gradonačelnikom, i njihovi gosti podignut će čaše i nazdraviti uspješnoj godini. Glazbe, zabave i druženja neće nedostajati, a u programu sudjeluju bendovi: “Kožne Jakne”, “Top Of The Pops” i “Trio Vox”, dok će za dobar ritam biti zadužen DJ Zoki.

Šestim izdanjem "Zadnjeg polna va Kastve na 365 metara" spustit će se zastor na uspješno drugo izdanje kastavske manifestacije "Advent s najljepšim pogledom”, kojeg su ovog prosinca obilježili brojni programi.

Foto: arhiva