Kastav 15. listopad 2019.

Turisti za svoj odmor sve češće odabiru prekrasni Kastav

Turisti za svoj odmor sve češće odabiru prekrasni Kastav

Turistička 2019. u Kastvu je obilježena porastom broja dolazaka i noćenja, ali i sve brojnijim smještajnim kapacitetima. Grad na brege trenutno raspolaže s gotovo 1000 kreveta, koji su sve traženiji među stranim i domaćim turistima.

Prekrasni je Kastav sve češće destinacija koju za svoj odmor odabiru brojni strani, ali i domaći turisti. Potvrđuje to i ovogodišnja statistika koja veseli turističke djelatnike u gradu na brege.


Naime, u prvih devet mjeseci ove godine na području Grada Kastva zabilježeno je 8.375 dolazaka i 45.911 noćenja, što je 12% više dolazaka i 19% više noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

Kastav su, kao destinaciju za svoj su odmor, ove godine najčešće birali Nijemci, a slijede ih domaći gosti te Talijani i Poljaci. Gosti u Kastvu prosječno borave 5,5 dana, što je također porast u odnosu na 2018.


“Drago nam je da su gosti prepoznali adute Kastva kao destinacije te ih iz godine u godinu ima sve više. I sama špica sezone u Kastvu je bila uspješna, s 10 postotnim povećanjem i u dolascima i u noćenjima. Rast turističkog prometa rezultat je i povećanja broja smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju, koji je iz godinu u godinu sve jači. Posebno nas veseli što se nove smještajne jedinice najčešće odlikuju kvalitetom i na taj si način zadovoljavaju potrebe modernih gostiju koji su sve izbirljiviji”, naglašava Saša Brusić, voditelj Turističkog ureda TZG Kastva.


A Kastav je u 2019. dobio 25 novih iznajmljivača pa se broj kreveta popeo na 998. Najveći broj kreveta očekivano otpada na privatni smještaj, dok s najviše kapaciteta raspolažu Hotel Kukuriku i Villa Mira. Istaknuti svakako treba kako čak pet kastavskih objekata ima 5 zvjezdica, od čega dvije kuće za odmor i tri apartmana.