Kastav 1. ožujak 2021.

U Kastvu posađeno 90 novih stabala i 60 grmova

U Kastvu posađeno 90 novih stabala i 60 grmova
Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkingu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade

Grad Kastav se i ove godine priključio nacionalnoj akciji kolektivne sadnje te će grad biti bogatiji za 90 stabala i 60 novih grmova. 


Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkingu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade, a tijekom ožujka zasadit će se oko novog Sportsko- rekreacijskog centra, u ulici Štivar, na igralištu Miserkino, u Tometićima, te pokraj groblja. 


S obzirom na to da akcija ima i edukativni karakter u nju će se ovog tjedna uključiti i Dječji vrtić Vladimir Nazor, sa sadnjom kruške i jabuke te kastavska Udruga umirovljenika i starijih osoba koja će u svom vrtu posaditi nove masline i vinovu lozu.


“Prošle smo godine zasadili ukupno 115 čempresa, lipa i kestena na pet lokacija, a ove je godine broj lokacija još i veći tako da smo sretni što je Kastav bogatiji za više od 200 mladih stabala. Ovih dana kreće i proljetno uređivanje svih zelenih površina na području grada i redovito orezivanje stabala, a potom i sadnja cvijeća”, poručuju iz Grada Kastva.