Kastav 7. travanj 2018.

Uživanje na dva kotača u predivnim kastavskim šumama

Uživanje na dva kotača u predivnim kastavskim šumama
Pedesetak biciklista, svih uzrasta, pravu je proljetnu subotu iskoristilo za istraživanje kastavskih šumskih ljepotica- Loze i Lužine. ”Đir po Loze i Lužine” dio je manifestacije “Kastav Aktiv”, koja se nastavlja sutra- vođenom šetnjom kroz kastavske šume.

Vrijeme kao stvoreno za “bicikliranje” predivnim kastavskim šumama danas je iskoristilo pedesetak biciklista, koliko ih se je jutros okupilo na Fortici.

Organizatori su za sudionike pripremili dvije rute. Rekreativci su odvozili kraću- 25 kilometarsku, a oni nešto spremniji dužu- 40 kilometarsku dionicu. Svi zajedno uživali su u ljepotama kastavske prirode: šumskog drveća, bilja i cvijeća, stijena kraških oblika, dolcima i vrtačama te stjenovitim vrhovima.

“Željeli smo upoznati ljude s atrakcijama koje nude Kastav i njegove šume, ali i čitava okolica. S Mačkovog vrha pogledati cijeli kraj, zaviriti u Šparožnu jamu, upoznati se s Rapalskom granicom i karaulama... sve to krije današnja ruta”, naglasio je Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel Outdoor.
 
Nedjeljna šetnja i degustacija vina

Kastavska biciklijada ”Đir po Loze i Lužine” dio je hvalevrijedne manifestacije “Kastav Aktiv”, koja Kastavce i njihove goste potiče na aktivnosti u prirodi. Sutra je tako na rasporedu šetnja atraktivnim kastavskim šumama u društvu licenciranih vodiča. Okupljanje je u 10 sati na Trgu Matka Laginje.

Šetači će dan završiti na Fortici, gdje će u popodnevnim satima, u sklopu 13. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine- Belica 2018., moći degustirati najbolja kastavska vina te uživati u gastronomskim specijalitetima.

Nova manifestacija jača predsezonu

“Trudimo se proširiti ponudu i obogatiti turističku pred i posezonu dodatnim sadržajima, kao što su bicikliranje i pješačenje jer proljeće i jesen nude velike mogućnosti za daljnji razvoj outdoor aktivnosti. O tome svjedoči i činjenica da, prema podacima za prva tri mjeseca ove godine, imamo značajno povećanje broja dolazaka i noćenja. Nova manifestacija- Kastav Aktiv namijenjena je svima koji vole druženje u prirodi i na neki način se nadovezuje na tradicionalni Ocjenjivački susret vinara, što je spoj uživanja u aktivnostima i eno- gastro ponudi”, rekla je direktorica TZG Kastva Dolores Kukurin, zahvalivši privatnim iznajmljivačima, koji su ponudili promotive cijene za vrijeme trajanja manifestacije.

“Kastav Aktiv” zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica grada Kastva te agencije Da Riva i Promotiv travel outdoor, a uz pomoć Grada Kastva.