Kastav 6. listopad 2018.

Zdravicom belicom počeo najveći kastavski blagdan

Zdravicom belicom počeo najveći kastavski blagdan
Proslava najvećeg kastavskog blagdana počela je svečanim otvorenjem tradicionalne izložbe Udruge Belica. Bogati program ovogodišnje “Bele nedeje” kroz tri će dana u Kastav privući tisuće posjetitelja.

Oblaci danas nisu imali razumijevanja za kastavsku feštu od mladog vina, ali to je u gradu na brege malo koga smetalo. Dobrog vina i još bolje zabave u Kastvu nije nedostajalo, a tako će, sudeći po najavama, biti i narednih dana.

Makine za mlet grozje

Bogat program ovogodišnje “Bele nedeje” počeo je na Trgu istarske vile, gdje je otvorena jubilarna 20. izložba Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica- "Makine za mlet grozje”, u sklopu koje su u Kuli izloženi impresivni primjerci vinarske opreme, od kojih su neki stari gotovo sto godina.

“Bela nedeja je u svom punom sjaju. Kiša je tu, ali siguran sam da ne smeta ljubiteljima vina i dobre zabave. Siguran sam i da ćete od danas do ponedjeljka uživati u Kastvu i da će u bogatom programu svatko pronaći nešto za sebe”, okupljenima je poručio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je otvorio izložbu.
 
Lovina i Crekvina

“Naša udruga je poveznica Kastva s vinom. Svake godine napravimo jednu tematsku izložbu kojom otvaramo Belu nedeju”, naglasio je Arsen Jardas iz Udruge Belica, poručivši kako je iza kastavskih vinara rekordna godina.

Uz dobra vina u Kastvu je goste dočekala i šarolika gastronomska ponuda. Lokvina je za ovu priliku pretvorena u gastro i eno centar, a Crekvina je preuzela ulogu koncertne zone. Iako, ugostiteljska se ponuda ovih dana može pronaći gotovo u svakom kutku Kastva. Izostao nije ni nadaleko poznati sajam robe široke potrošnje, kao ni sadržaji za najmlađe.

Spomenuti svakako treba i večerašnje otvorenje izložbe "Putovanje kroz povijest speleologije- iz fundusa speleološkog odsjeka Željezničar Zagreb” u Speleogaleriji, kao i da su tijekom dana za posjetitelje bile otvorene Muzejska zbirka Kastavštine, ateljei Lokvina i Pavić te Galerija Svete Trojice.
 
Grooversi, D’Beni Band, Trio Cukar, SuperCover Band

Svoj su doprinos kastavskoj fešti danas dali i vrsni ulični svirači- Techno Vikings, dok je pozornica na Crekvini u popodnevnim satima bila rezervirana za Trio Asi i Whiteheads, a u večernjim satima nastupaju Grooversi i D’Beni Band. U isto vrijeme na Fortici će svirati Trio Cukar i kafe te SuperCover Band.

Više o nikad bogatijem programu "Bele nedeje", koji će o ove godine u Kastav zasigurno privući tisuće posjetitelja, kao i satnicu događanja možete pronaći OVDJE.

Komentari