Kostrena 20. lipanj 2021.

Četrdesetak plivačica i plivača natjecalo se u Kostreni

Četrdesetak plivačica i plivača natjecalo se u Kostreni
Tradicionalni "Kostrenski plivački maraton" danas je okupio četrdesetak plivačica i plivača svih generacija, iz različitih dijelova Hrvatske, koji su se natjecali na 1500 i 3000 metara

Spas od sparine četrdesetak je plivačica i plivača danas pronašlo u moru ispred Kostrene, gdje je, u organizaciji Turističke zajednice Općine Kostrena i KDP Primorja, održano 12. izdanje Kostrenskog plivačkog maratona.


Organizatori su za sudionike pripremili tri utrke. Oni spremniji plivali su na 3000 metara, dok su ostali preplivali dvostruko kraću stazu. Za najmlađe je plivačice i plivače organizirana posebna utrka na 50 metara. 


“U Kostreni tradicionalno otvaramo Kvarner pliva, u sklopu kojeg organiziramo deset utrka na Kvarneru. Ovdje se uvijek skupi najveći broj plivača, koji dođu i iz okolnih zemalja. Nažalost ove su godine zbog pandemije izostali”, rekla je Iris Španjol, tajnica KDP Primorja.


12. Kostrenski plivački maraton dio je manifestacije “Kostrensko leto 2021.”, koje će, uz brojna događanja, potrajati sve do kraja kolovoza.