Kostrena 26. listopad 2016.

Dvorište iz dječjih snova u Kostreni

Dvorište iz dječjih snova u Kostreni
Novouređeno dječje igralište, koje su najmlađi nazvali “Dvorište iz dječjih snova”, svečano je otvoreno u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica”. Kostrenski vrtić tako je postao jedna od najljepših i najuređenijih županijskih ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje. 

Sjajna atmosfera vlada u kostrenskom Dječjem vrtiću “Zlatna ribica”, ali i oko njega. Naime, uz pjesmu i ples svečano je otvoreno novouređeno igralište, koje su zadovoljni mališani već prozvali “Dvorištem iz dječjih snova”.

“Kad govorimo o tome koliko je za djecu važan boravak na vanjskom prostoru za njihov cjelovit razvoj onda je jasno koliko nam je bilo bitno što je Općina prepoznala važnost projekta i izdvojila znatna sredstva da se igralište uredi po želji djece. Presretni smo jer će naša djeca zahvaljujući novim poticajima moći razviti svoje potencijale. Naš je vrtić sada visoko pozicionirana ustanova u kojoj djeca mogu sretno živjeti svoje djetinjstvo,” rekla je Jasminka Pribanić, ravnateljica Dječjeg vrtića Zlatna ribica.
 
Uskoro proširenje vrtića

U pripremne i građevinske radove te neophodnu sanaciju zgrade vrtića, Općina Kostrena uložila je preko 600 tisuća kuna, a dodatnih gotovo 250 tisuća kuna utrošeno je za nabavku sprava za igranje. Toj investiciji treba dodati i ulaganje KD Kostrena u vrijednosti od 100 tisuća kuna za uređenje okoliša i nabavku umjetne trave. 

“Investicija nije mala, ali je bila neophodna. Uređen je dio koji je najmlađima najzanimljiviji, a to je njihovo igralište. Ponosni smo i zahvaljujem svima koji su doprinijeli uređenju igrališta. Svake godine imamo sve više djece u vrtiću i morat ćemo uskoro ići u proširenje vrtića. No, to je svima nama zadovoljstvo jer Kostrena i demografski napreduje,” poručila je kostrenska načelnica Mirela Marunić.
 
Dječji vrtić “Zlatna ribica”

Doprinos uređenju dala je i likovna udruga "Vali", koja je vrtiću poklonila instalaciju sačinjenu od keramičkih ribica koje sada krase ulaz u vrtić. Uređenjem igrališta, kostrenski dječji vrtić, postao je jedan od najljepših i najuređenijih na našem području.

Kostrenska “Zlatna ribica” ima devet odgojnih skupina, u kojima je 184-ero djece. Vrtić se može pohvaliti srebrnim međunarodnim statusom ekološkog vrtića. Izdvojiti svakako treba i sportski program, kojim se potiče djecu na bavljenje sportom, a “Zlatna ribica” je poznata i po njegovanju zavičajnog govora kroz “Čakavski kantunić”. Pohvaliti svakako treba i rad s djecom s posebnim potrebama te suradnju vrtića s lokalnom zajednicom.