Kostrena 4. srpanj 2023. Izvor TZO Kostrena, foto: Ri Prsten

"Jedna noć u Kostreni” koja će se dugo pamtiti

"Jedna noć u Kostreni” koja će se dugo pamtiti
Prvo izdanje festivala "Jedna noć u Kostreni”- atraktivan novitet ovogodišnjeg Kostrenskog leta

Festival "Jedna noć u Kostreni" je manifestacija kojoj je cilj postati tradicionalnom i jedinstvenom, jer će biti jedan od rijetkih festivala uopće koji će publici ponuditi već poznate skladbe, ali i one nove koje će se po prvi put predstaviti na festivalu. Ono što je znakovito jest da će festival svake godine predstaviti barem jednu novu skladbu tematski vezanu za Kostrenu, a na prvom izdanju će se obnoviti skladba "Kostreno moja" koju je nekad izvodila klapa Trabakul. Tijekom godina tako će se stvoriti baza lijepih skladbi o Kostreni, koje mogu pronaći mjesto na zajedničkom albumu, koji će objediniti sve skladbe te postati još jedan sjajan kostrenski suvenir. Onaj glazbeni, kakve se rijetko sreće.

Festival se održava u lučici Podurinj koja je savršeno mjesto jer je na samom moru, a s dodatnim scenografskim elementima zasigurno će biti i jedna od najljepših pozornica ovog kraja. Osim raskošne pozornice i audio/light vrhunske produkcije, postavit će se posebni jarboli s jedrima, a sam backstage za izvođače će biti brod privezan iza pozornice. Publici će se osigurati 1 000 sjedećih mjesta, ulaz je slobodan, a poseban sektor sa stolovima imat će VIP funkciju. Ugostiteljska ponuda će biti nazočna uz svjetleći šank s ponudom popularnih ljetnih pića, uz hladna vina i pivo.


U glazbenom dijelu nastupit će: Giuliano, Đani Maršan, Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Ženski vokalni sastav Luštrin, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, Duško Jeličić, Mići Boduli i klapa Baladur. Sve izvođače pratit će vrhunski festivalski orkestar te se sve skladbe izvode potpuno uživo, a program će voditi Robert Ferlin i Barbara Kolar.

14. srpnja, od 20:30, pjevat će se "Jedna noć u Kostreni", "Jugo", "Del tebe", "Laku noć Kostreno", "Prošeći se z manun po Kvarneru"...i za vjerovati je da će publika biti itekako zadovoljna i posvjedočiti u velikom broju jednoj posebnoj večeri.