Kostrena 8. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

Ključ Kostrene konačno u rukama Špažićara

Ključ Kostrene konačno u rukama Špažićara
Kostrenski Špažićari danas su preuzeli ključ Općine, kojom će vladati sve do Pepelnice, a do tada će ih s visoka gledati pust Mićel Lovac.

Mićel Lovac, krivac za sve nedaće i probleme koje su Kostrenjane mučili u proteklih godinu dana, visi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji. 


“Ne trebamo nikome iz Kostrene i okolice objašnjavati zašto je lovac. Zajedno s njim Špažićari će se obračunati s divljim svinjama tako da na proljeće i ljeto možete biti na miru”, poručio je Dario Modrić, predsjednik Špažićara 


Tradicionalnom podizanju pusta prethodila je primopredaja vlasti. Kostrenski načelnik Dražen Vranić ključ je predao Jeleni Vukoši, sjajno raspoloženoj meštrici Špažićara, koji će Kostrenom vladati sve do Pepelnice. 


“Nadam se da će se u ovo mesopusno vrijeme riješiti problem s divljim svinjama, ali i koronom te da će se sve vratiti u normalu, kako je nekada bilo. Vjerujem da će maškare puno toga odraditi i da ćemo se svi zajedno lijepo zabaviti”, poručio je Vranić.


Maškare su dolazak na vlast proslavile kako i priliči. Uz poštivanje epidemioloških mjera zabavljale su se na terasi ispred Narodne čitaonice. Ostale aktivnosti i ove će godine nažalost ovisiti o mjerama. No, Špažićari već sada najavljuju svoju tradicionalnu “Marću” na mesopusni utorak, kao i dolazak na riječko Korzo 27. veljače.