Kostrena 15. rujan 2019.

Kostrena domaćin jedne od najstarijih regata za krstaše

Kostrena domaćin jedne od najstarijih regata za krstaše
54. izdanje Kvarnerske regate, jedne od najdugovječnijih regata za krstaše na Kvarneru, jučer je održano u Kostreni, u organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb.

Na startu ispred Žurkova okupilo se 15 posada i po buri od 15- tak čvorova, koja je na mahove dostizala i nešto veće vrijednosti, odjedrilo jedno od ljepših izdanja ove regate. 

Šteta što se termin regate ove godine preklopio s još nekim regatama i događanjima koja su utjecala na manji broj brodova, no to nije umanjilo vrijednost i značaj koji ima među lokalnim jedriličarima.


Natjecatelji su jedrili podijeljeni u grupe prema dužini broda. Pobjedu u grupi 9 ponijela je jedrilica Roža s kormilarom Berislavom Antićem iz JK Neverin Čavle. I u grupi 6 najbrža je bila Nessy sa Sinišom Jančićem za kormilom, također iz JK Neverin. Reful III iz JK Oštro Kraljevica s Mitjom Velepićem za kormilom, bio je najbrži u grupi 5, Plava vila iz JK Opatije s kormilarom Dušanom Goljom u grupi 4, u grupi 3 najbrža su bila Jezera s kormilarom Nevenom Kundijom iz JK Maxi Rijeka dok je najbrže odjedreno vrijeme regate imala jedrilica Follow us s kormilarom Ivicom Šćurićem iz JK Opatija.

Nakon regate najuspješnijim posadama pehare je uručila zamjenica općinskog načelnika Đurđica Matešić Bilobrk, a druženje sudionika nastavilo se uz domjenak.