Kostrena 5. prosinac 2019.

Kostreni dodatna sredstva za energetsku obnovu vrtića

Kostreni dodatna sredstva za energetsku obnovu vrtića

Općina Kostrena osigurala je dodatnih 1,4 milijun bespovratnih nacionalnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Zlatna ribica.

Održano je potpisivanje i Svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih sredstava korisnicima s područja Primorsko- goranske županije. 

Ugovore je korisnicima uručila državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić. Ispred Općine Kostrena, ugovor je potpisao i preuzeo općinski načelnik Dražen Vranić.


Uz prethodno dobivenih 1,6 milijuna kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ovim ugovorom Kostrena je osigurala dodatnih 1,4 milijun bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Zlatna ribica na adresi u Kostreni i time značajno smanjila udio vlastitih sredstva u projektu. 

Ukupna vrijednost energetske obnove vrtića iznosit će oko 5 milijuna kuna, od čega je preko 3 milijuna kuna dobiveno iz europskih fondova, što je do sad najveći iznos bespovratnih sredstava koji je Kostrena ikada uspjela dobiti.