Kostrena 23. rujan 2019.

Kostrenjani na "Lutriji" dobili 60 minuta smijeha i zabave

Kostrenjani na "Lutriji" dobili 60 minuta smijeha i zabave

Novom čakavskom komedijom- “Lutrija” večeras je počela tradicionalna manifestacija “Jesen u Kostreni”, koja kostrenskoj publici kroz narednih mjesec i pol dana donosi još deset izvrsnih predstava. 

Jake domaće snage, na čelu sa sjajnim Vjekoslavom Bakašunom, večeras su otvorile 18. “Jesen u Kostreni”, tradicionalnu kulturno- zabavnu manifestaciju, zbog koje i kalendarsku jesen u Kostreni mnogi dočekuju s osmijehom.


A Jesen je u Kostreni počela “Lutrijom”, novom čakavskom komedijom u izvedbi Dramske kumpanije Katedre Čakavskog sabora Kostrena, čiji tekst potpisuje Vesna Valenčić, a režiju Serđo Dlačić. 

Duhovita priča o jednoj obitelji čiju svakodnevicu poremeti “dobitak” na lutriji nasmijala je prepunu Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji. Kostrenjani su tako na "Lutriji" dobili 60 minuta smijeha i zabave. 


“Na početku smo malo šepali, ali onda kad je to krenulo… to veselje i naše zadovoljstvo. Mi se igramo, veseli smo, zadovoljni i sad kad je finilo ćemo zakantat i uživat. Baš nan je drago da je ovako dobra predstava ispala”, poručio je izvrsno raspoloženi Bakašun.


“Jako sam zadovoljna. Izvrsno su to izveli. Bilo je veselo i lijepo. Publika je dobro reagirala tako da sam baš sretna. Puno mi je srce”, poručila je Vesna Valenčić, naglasivši kako je važno čuvati naše “ča”. 

“Drago mi je da je 18 izdanje Jeseni u Kostreni otvorila nova predstava naše Dramske kumpanije Katedre Čakavskog sabora Kostrena. Predstava je bila više nego dobra, osobno mi se svidjela”, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić.


Punoljetna “Jesen u Kostreni” nastavlja se već ove srijede, 25. rujna, kada u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s “Bocom istine” gostuje Studio Smijeha.