Kostrena 28. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Kostrenka Ana Jović najuspješnija mlada sportašica PGŽ

Kostrenka Ana Jović najuspješnija mlada sportašica PGŽ
Ana Jović, svjetska prvakinja i članica Kickboxing klub Sušak, najuspješnija je kadetkinja u Primorsko- goranskoj županiji

Kostrenska borkinja Ana Jović se u listopadu prošle godine “okitila” titulom svjetske prvakinje u kickboxingu, u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg- disciplina Light contact. Bio je to šlag na lanjskoj sportskoj “torti” mlade Kostrenke.


Njenu je sjajnu godinu prepoznala i Zajednica sportova PGŽ, koja je petnaestogodišnju članicu Kickboxing kluba Sušak večeras proglasila najboljom sportašicom kadetkinjom u Primorsko- goranskoj županiji.


“Prošla godina je za mene najbolja do sada. Postigla sam jako puno uspjeha, s odličnom ekipom i odličnim trenerima, koji mi najviše znače jer definitivno ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez njih. Ovo priznanje, koje sam osvojila drugu godinu za redom, mi puno znači jer je dokaz da se dugogodišnji trud isplati”, naglasila je Jović, kojoj nažalost predstoji prisilni odmor sa šest mjeseci bez natjecanja, zbog nedavne prometne nesreće. No, karakterna Kostrenka poručuje kako unatoč ozljedi uskoro kreće s treninzima.


Svečanost proglašenja najboljih sportaša Primorsko- goranske županije za 2022. godinu održana je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


Spomenimo i kako su najbolji županijski sportaši Carrolina Bajrić iz BK Čavle ŠB i Petar Klovar iz RK Ocean, a najbolji sportski kolektivi HNK Rijeka i KK Mlaka, dok su nagrade za životno djelo dobili Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina.