Kostrena 4. prosinac 2017.

Kostrenska Mikulna uz koncert Gibonnija 

Kostrenska Mikulna uz koncert Gibonnija 
Ovogodišnja “Mikulna”, što se održava u sklopu manifestacije "Od sv. Barbare do sv. Lucije” donosi brojna događanja. Izdvojiti svakako treba paljenje lampica na velikom boru te koncert popularnog Gibonnija.
 
Manifestacijom "Od sv. Barbare do sv. Lucije”, što je započela ovog vikenda, Kostrenjani slave svoje dvije zaštitnice, kao i Dan Općine Kostrena. 
 
Sveta Barbara
 
Misnim slavljima i prigodnim programom "Za Mikulnu z Bratovštinun” te paljenjem božićne rasvjete u Kostreni će se danas slaviti sv. Barbara. U program su uključene udruge Bratovština sv. Nikole, Veli pinel i Vali te Ženska vokalna skupina Luštrin i zbor Sempre allegro.
 
Iz  bogatog programa manifestacije "Od sv. Barbare do sv. Lucije”, što će se do 16. prosinca održavati u Kostreni, izdvajamo Svečanu sjednicu Općinskog Vijeća Općine Kostrena, što će se povodom proslave Dana Općine Kostrena i njezinog sveca zaštitnika sv. Nikole, održati u srijedu, (6. prosinca) s početkom u 19:30 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. Tom će prilikom biti dodijeljene nagrade zaslužnim mještanima koji svojim radom i aktivnostima promiču ime i ugled Kostrene.
 
Mikulna 
 
Ovogodišnja Mikulna na rasporedu je 9. prosinca, na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena. Svečanim otvorenjem, u 12 sati, počinje cjelodnevni zabavni i glazbeni program uz bogatu ugostiteljsku ponudu.
 
U 17 sati na redu je svečano paljenje rasvjete na boru ispred Sportske dvorane, a u 20 sati  počinje koncert popularnog splitskog glazbenika- Gibonnija Ulaznice se prodaju putem sustava mojekarte.hr.
 
“Naše užance”
 
Program pod nazivom “Naše užance”, o kostrenskim običajima vezanim uz kršćanske blagdane, održat će se utorak (12. prosinca) s početkom u 19 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.
 
Dan kasnije (13. prosinca) Kostrena obilježava blagdan sv. Lucije. Cjelodnevni program počinje u 9 sati u Narodnoj čitaonici. Mjuzikl “Kostrena”, na rasporedu je 15. prosinca u 19 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. 
 
Detaljni program i satnicu događanja u sklopu manifestacije "Od sv. Barbare do sv. Lucije” možete pogledati OVDJE.