Kostrena 16. studeni 2022. Izvor: Općina Kostrena

Kostrenskim stipendistima više od pola milijuna kuna

Kostrenskim stipendistima više od pola milijuna kuna
Općina Kostrena je dodijelila ukupno 49 stipendija za što je u proračunu osigurano 508 tisuća kuna

U Vijećnici Općine Kostrena održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata za 2022./2023. godinu.Dobitnicima stipendija ugovore je uručio općinski načelnik Dražen Vranić uz prigodnu čestitku: "Raduje činjenica da u Kostreni svake godine imamo velik broj mladih ljudi koji zaslužuju dobiti podršku i poticaj u daljnjem obrazovanju, zasigurno najvrjednijem ulaganju u budućnost. Čestitam stipendistima i želim svima puno uspjeha u daljnjem obrazovanju!“.


Za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, Općina Kostrena je dodijelila ukupno 49 stipendija za što je u proračunu osigurano 508 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 15 učenika i 30 studenata. Dodijeljena je i 1 učenička stipendija po kriteriju slabijeg imovinskog stanja kao i 3 studentske stipendije za deficitarna zanimanja.


Učeničke stipendije iznose 753,45 kuna/100 EUR mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 1.054,83 kn/140 EUR mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci dok se iznosom od 1.506,90 kn/200 EUR stipendiraju studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja koji studij pohađaju na području Primorsko- goranske županije.


Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj svih potencijala. Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza svim redovnim studentima i učenicima kojima i poklon bonom od 600 kuna pomaže u nabavci srednjoškolskih udžbenika i drugih potrepština.