Kostrena 17. kolovoz 2019.

Kostrensko kino na otvorenom oduševilo gledatelje

Kostrensko kino na otvorenom oduševilo gledatelje

Izvrsnim filmom “Zelena knjiga: Vodič za život” u Kostreni je večeras završen 2. KUK. “Kino u Kostreni”, koje je ove godine preraslo u dvodnevno događanje, ponovno je obilježio veliki interes gledatelja. 

Dvodnevno “Kino u Kostreni” počelo je jučer zabavnim dječjim filmom “Moj dida je pao s Marsa”. A nakon što su mali filmoljupci po prvi puta uživali u sedmoj umjetnosti pod vedrim kostrenskim nebom, red je došao na one nešto iskusnije. 


Na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena prikazan film “Zelena knjiga: Vodič za život”, u kojem glume Viggo Mortensen, koji je dva puta nominiran za Oscara te Mahershala Ali, koji najprestižniju filmsku nagradu već ima u svojoj vitrini.  


Jedan je od najhvaljenijih filmova godine, ujedno pobjednik filmskog festivala u Torontu te dobitnik mnogobrojnih priznanja, uključujući i tri Zlatna globusa, malo je koga večeras u Kostreni ostavio ravnodušnim.


Ako je suditi po odličnom odazivu i isto takvim reakcijama svih generacija Kostrenjana i drugo izdanje “Kina u Kostreni”, koje organizira Općina Kostrena uz pomoć udruge “Motovun film festival”, pokazalo se kao pun pogodak. 


“S posjećenošću smo jako zadovoljni. Naravno da postoji mogućnost, ako bude interesa, da jednog dana u Kostreni imamo mali filmski festival“, zaključila je Mateja Matijašec, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Općine Kostrena.


Spomenuti svakako treba da su u odličnim filmovima gledatelji u Kostreni mogli uživati potpuno besplatno i to uz ovogodišnji novitet- raznoliku gastro ponudu.