Kostrena 22. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

Laureati Ana Jović, Leon Scheidl, Ana Petrović i Josip Bilić

Laureati Ana Jović, Leon Scheidl, Ana Petrović i Josip Bilić
Ana Petrović i Josip Bilić iz KPA Kostrena najbolji su kostrenski sportaši, a borkinja Ana Jović i jedriličar Leon Scheidl proglašeni su najboljim mladim sportašima

Najbolje što ima kostrenski sport okupilo se večeras na tradicionalnom proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u protekloj godini. Na samom početku okupljene su pozdravili općinski načelnik Dražen Vranić, koji je naglasio važnost sporta, ali i zahvalio sportašima na radu, trudu i promociji Kostrene, a na uspjesima im je čestitala i predsjednica Sportske zajednice Općine Kostrena Tanja Malec.


Najboljom mladom sportašicom u protekloj godini proglašena je sjajna Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak, a najuspješnijim mladim sportašem Leon Scheidl iz Jedriličarskog kluba Galeb. Među mladim sportskim kolektivima najbolje su članice Odbojkaškog kluba Kostena i jedriličari Galeba Mark Maglica i Luka Kamber.

Izvrsna godina je i iza Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, čiji su članovi, Ana Petrović i Josip Bilić, proglašeni najboljim kostrenskim sportašima u seniorskoj konkurenciji. Najboljom ekipom proglašeni su Galebaši Vlado i Bojan Grego.

Posebno priznanje Općine Kostrena za izniman dugogodišnji doprinos razvoju kostrenskog sporta uručeno je Đuri Vičeviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku i predsjedniku Nogometnog kluba Pomorac.


Zahvalnice za sportska postignuća dobili su: Dora Datković iz Odbojkaškog kluba Kostrena, Andre Medić iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, Ivan Zvonar iz Košarkaškog kluba “Flumen sancti viti”, članovi Karate kluba Kostrena Milla Vita Lozo, Vita Pranjić, Sara Žugaj, Elin Selimović, Safiria Ritossa, Lucia Lencović, Leona Lencović, Tina Cvijanović, Sara Tadej, Kornelija Reljac, Vanessa Lozano, Tea Turčić, Vito Katnić, Borna Babić, Borna Duvnjak, Filip Duvnjak, Levan Lorencin i Toni Katalinić, mlađi pioniri Nogometnog kluba Pomorac 1921., članovi Jedriličarskog kluba Galeb Karlo Ugrin, posada Tajana Filipaš i Tin Fike, Igor Ružić, posada Milko Volarić i Dean Pavlak, posada Bojan Grego, Vlado Grego, Darko Hajdinjak i Damir Vranić te Košarkaški klub osoba s invaliditetom Kostrena.

Događanje u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji organizirali su Sportska zajednica Općine Kostrena i Općina Kostrena, koja je za razvoj sporta ove godine osigurala više od 300 tisuća eura.