Kostrena 25. studeni 2018.

Majstor suspenzija Dino Helvida zapanjio posjetitelje

 Majstor suspenzija Dino Helvida zapanjio posjetitelje
Posebno atraktivan, na 8. Rijeka Tattoo Expou, bio je nastup zeničkog majstora suspenzija. Dino Helvida vješanjem o kuke koje mu prolaze kroz kožu, jedne je oduševio, druge zapanjio, treće šokirao.

Osebujni majstor suspenzija Dino Helvida posjetitelje je na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou upoznao sa suspenzijama, specifičnim performansima, u kojima osoba visi na kukama, koje joj prolaze kroz kožu. Postoji nekoliko položaja u kojima se može visiti, a posjetitelji najveće tattoo konvencije u regiji jučer su mogli vidjeti kako izgleda položaj “suicide”, u kojem dvije metalne kuke prolaze kroz kožu pokraj lopatica.

Specifičan performans u Sportskoj dvorani Kostrena započeo je nastupom Zorane Unković. Ubrzo joj se na stageu pridružio Dino Helvida, kojem su na leđima kroz kožu prolazile dvije, unaprijed postavljene, kuke. Zeničkog majstora suspenzija pomoćnice su potom, uz pomoć konopaca, podignule u zrak, što je izazvalo različite reakcije brojnih posjetitelja. Jedne je nastup oduševio, druge zapanjio, treće šokirao.

Zanimljivo, suspenzije su u različitim kulturama kroz povijest predstavljale religijske rituale, kao i testiranje snage uma i tijela, a danas su sve prisutnije u svijetu piercinga i body arta. Dok ih mnogi promatrači gledaju u nevjerici za neke majstore suspenzija suspendiranje predstavlja potpuni mir, za druge ekstazu, a uglavnom se slažu da je osjećaj kao niti jedan drugi.