Kostrena 15. svibanj 2018.

Mali čakavci oduševili prepunu kostrensku čitaonicu

Mali čakavci oduševili prepunu kostrensku čitaonicu
Oko 150 mališana iz dječjih vrtića Rijeke i Riječkog prstena danas je u Kostreni pokazalo da za čakavštinu nema straha. Program “More” kostrenskog Dječjeg vrtića Zlatna ribica, koji se održao u sklopu 12. Čakavskih susreta, oduševio je prepunu Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji. 
 
Mali Čakavci iz riječke okolice pjesmom, plesom i recitacijama na čakavštini predstavili su se brojnim Kostrenjanima, u Narodnoj čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji.
 
“More” kostrenske Zlatne ribice okupio je vrtiće iz Rijeke i okolice. Redom su, nakon domaćina- DV Zlatna ribica, nastupili: DV Rijeka “CPO Turnić, DV Matulji, DV Vladimir Nazor Kastav, DV Bambi Škrljevo, DV Radost Crikvenica, DV Viškovo, DV Grobnički tići Čavle, DV Orepčići Kraljevica i DV Bakar. 
 
Danas osnovnoškolci i Klavirski duo Fantazija
 
12. Čakavski susreti, koji su započeli jučer Mjuziklom Kostrena, nastavljaju se danas u 18 sati kada nastupaju kostrenski osnovnoškolci i njihovi gosti, dok je sutra u 20 sati na redu službeno predstavljanje CD-a “Kostreno draga”, uz nastupe Katje Budimčić, Dina Antonića, klapa Kamik i Trabakul te ŽVS “Luštrin”.        
 
Čakavske susrete u Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji organizira Katedra Čakavskoga Sabora Kostrena, uz pokroviteljstvo Primorsko- goranske županije, Općine Kostrena i INA-e. Ulaz na sva događanja je besplatan.