Kostrena 3. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Na Mićoj Mikulni zabavljalo se i učilo u društvu sv. Nikole

Na Mićoj Mikulni zabavljalo se i učilo u društvu sv. Nikole
Veselo je bilo danas u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, gdje su se kostrenski mališani zabavljali i učili u društvu sv. Nikole

Drugo izdanje “Miće Mikulne” u Kostreni je danas okupilo brojne kostrenske mališane. Najmlađi su uživali u društvu najdražeg sveca, a pritom su, zahvaljujući glumcima, plesačima i glazbenicima, ponešto i naučili. 


Naime, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji otvorena je likovna izložba, nakon čega je održan niz edukativnih i kreativnih radionica i pričaonica, kroz koje su se mališani mogli upoznali s različitim umjetnostima. Djeca su učila svirati razne instrumente, okušala su se u glumi i plesu, izrađivala božićni “peštarol”, a na samom su kraju, na novom velikom platnu, pogledala animirani film “Grinch”. 


Hvalevrijedan je humanitarni predznak koji je “Mića Mikulna” zadržala i ove godine. Sredstva su se ovog puta prikupljala za riječku udruga “Srce”, a najmlađe se pritom upoznalo sa “sajanjem”, hvalevrijednim kostrenskim običajem pomaganja u zajednici.


“Svi su zadovoljni i veseli. cilj nam je bio uoči blagdana pružiti im toplu, domaću atmosferu. Usput smo im približiti iskustvo umjetnosti, kroz sve kulturne aktivnosti”, kazala je Borka Reljac, ravnateljica Centra kulture Kostrena, zahvalivši svim sudionicima, kao i svima koji su pomogli organizaciju "Miće Mikulne".

A drugo izdanje “Miće Mikulne” Centar kulture Kostrena organizirao je uz pomoć Općine Kostrena i tvrtke INA.


"Mića Mikulna je lijep nastavak čitavog niza projekata namijenjenih djeci koje smo dosad realizirali u suradnji s Općinom Kostrena. Osim onih namijenjenih najmanjima kao uređenje vrtića i igrališta, tu su i projekti koji školarcima u Kostreni osiguravaju bolje uvjete školovanja i aktivno treniranje u lokalnim sportskim klubovima. S obzirom na to da su i Općina Kostrena i INA posebno osjetljivi na potrebe najmlađih, odazvali smo se pozivu i zajedničkim snagama organizirali ovaj predivan dan za najmlađe, uz mnogo plesa i zabave. Veseli me što su i mnogi Inini zaposlenici i njihova djeca danas ovdje, a dan ćemo zaokružiti projekcijom animiranog božićnog filma te možemo reći da smo i službeno zakoračili u blagdansko raspoloženje", rekla je Lovorka Lučić iz Ine.