Kostrena 9. travanj 2022. K.V.

Nordijsko hodanje ove nedjelje uz “Uskrs u Kostreni” 

Nordijsko hodanje ove nedjelje uz “Uskrs u Kostreni” 
Nordijsko hodanje Kostrenom i ove nedjelje uz novu, još atraktivniju rutu i posjet manifestaciji “Uskrs u Kostreni”
 
Četvrti aktivni vikend u Kostreni, kojim se nastavljaju “Dani nordijskog hodanja u Kostreni”, donosi još jednu posebnu nedjelju, a šetači će posjetiti i manifestaciju “Uskrs u Kostreni”.

U 10 sati krenut će program nordijskog hodanja i pješačenja na stazi dugoj 9 kilometara (cca 2,45 sata hoda) i to na srednje zahtjevnoj ruti Žurkovo (kod JK Galeb)- motel Lucija- Vrh Martinšćice- Glavani- Solin (antička rimska utvrda  s pogledom na more)- trim staza- šumski put- Glavani- crkva Sv. Lucije- Žuknica- Žurkovo. 


U isto to vrijeme, ispred Narodne čitaonice Kostrena Sv. Lucija održava se i manifestacija “Uskrs u Kostreni” koju će hodači posjetiti te tom prilikom degustirati fritaju od šparoga i na poklon dobiti pincu izrađenu prema tradicionalnoj recepturi. 

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije "Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.