Kostrena 22. studeni 2019.

Novi “Kamičić” posvećen 20. obljetnici preseljenja vrtića

Novi “Kamičić” posvećen 20. obljetnici preseljenja vrtića

Kostrenska “Zlatna ribica” različitim aktivnostima i programima obilježava Dane vrtića. Tim je povodom predstavljen novi broj časopisa “Kamičić”, posvećen 20. obljetnici preseljenja vrtića na sadašnju adresu. 

Prošlogodišnjom velikom svečanosti obilježeno je 20 godina osnivanja Ustanove za predškolski odgoj i naobrazbu “Kostrena“. Na današnji dan, prije 20 godina, 22.11.1999. godine svečano je otvoren novi Dječji vrtić na sadašnjoj adresi Žuknica 1a i nazvan “Zlatna ribica”. Do tog je dana 30 polaznika rane i predškolske dobi pohađalo Dječji vrtić “Kostrena”, smješten u prostoru vile “Amfora”.


Prelazak u nove i veće prostore omogućio je kvalitetnije uvjete boravka i rada kao i pokretanje različitih aktivnosti, među kojima je i izdavanje lista pod nazivom “Kamičić”. Ovogodišnji “Kamičić”, podsjetit će na vrijeme kada je “Zlatna ribica” prvi puta zaplivala svojim novim prostorima i kroz godine izrastala u ustanovu respektabilne reputacije i broja polaznika. 


Vrtić danas ima 173 djece u 9 skupina i 31 stalno zaposlenog djelatnika, zaslužnih za brojne uspješne projekte vrtića. Predstavljanje “Kamičića” vodili su polaznici “Čakavskog kantunića”, koji kroz svoj program, zajedno s odgajateljicama, njeguju kostrenski čakavski govor, istražuju kulturu življenja svojeg mjesta i upoznaju sve njegove posebnosti.


“Priču o naših prvih, uspješnih 20 godina, možete pročitati u ovogodišnjem „Kamičiću“, a uz naše polaznike, vjerujemo da nam je i budućnost svijetla i pozitivna. Pred nama je još puno posla i izazova na koje ćemo odgovoriti radom, zajedništvom i usvajanjem najboljih praksi, kako bi, ne samo zadržali, nego i unaprijedili rad naše ustanove. Naši odgajatelji i stručni tim kombinacija su iskustva i mladosti i formula sigurnog uspjeha”, poručio je ravnatelj vrtića Stanko Vučetić


Među brojnim čestitarima bio je i općinski načelnik Dražen Vranić koji je polaznicima vrtića, ravnatelju i zaposlenicima čestitao rođendan i zaželio još puno uspješnih godina u igri i veselju.