Kostrena 27. ožujak 2023. Izvor: Općina Kostrena

Općina i u 2023. pomaže kostrenske poduzetnike

Općina i u 2023. pomaže kostrenske poduzetnike
Mjere pomoći usmjerene su na povećanje ulaganja, rast zaposlenosti, poboljšanje uvjeta financiranja poduzetnika i podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina za što je osigurano nešto više od 53 tisuće eura

Općina Kostrena je objavila Program poticanja razvoja poduzetništva u 2023. godini kojim želi stvoriti poticajnu poduzetničku klimu i pomoći kostrenskim poduzetnicima u jačanju pozicije na tržištu.

Program poticanja poduzetništva za 2023. godinu obuhvaća ukupno jedanaest mjera. Mjere pomoći usmjerene su na povećanje ulaganja, rast zaposlenosti, poboljšanje uvjeta financiranja poduzetnika i podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina za što je u općinskom proračunu osigurano nešto više od 53 tisuće eura.


Pored subvencioniranja troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnicima početnicima, mjere obuhvaćaju nabavku opreme, subvenciju novog zapošljavanja i samozapošljavanja na neodređeno vrijeme, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja osoba mlađih od 30 godina i invalidnih osoba na neodređeno vrijeme, subvencioniranje troškova vezanih za odobrenje dugoročnih ulagačkih kredita, razvoj djelatnost na području Općine Kostrena, troškove usavršavanja, prekvalifikacije i doškolovanja, subvencioniranje troškova projektne dokumentacije za energetsku obnovu i obnovljive izvore energije u poslovnim objektima, ulaganje u standarde kvalitete, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz nacionalnih fondova i iz fondova Europske unije i troškove digitalizacije poslovanja. 

Postupak dodjele sredstava, propisani uvjeti i potrebna dokumentacija za ostvarivanje subvencija objavljeni su na mrežnim stranicama Općine Kostrena.