Kostrena 20. travanj 2018.

Opojni mirisi cvijeća, voća i meda privukli Kostrenjane

Opojni mirisi cvijeća, voća i meda privukli Kostrenjane
Tradicionalni Proljetni sajam cvijeća, kreative i eko proizvoda privukao je brojne mještane, koji su u kostrenskom Eko parku Rasadnik danas mogli kupiti cvijeće i sadnice, ali i razne domaće prehrambene proizvode.

Iz Rasadnika su se danas širili opojni mirisi cvijeća, voća i meda. Proljetni sajam je, po isto takvom vremenu, u Eko park privukao brojne Kostrenjane, koji nisu željeli propustiti sjajnu priliku i na jednom mjestu pronaći nešto za svoju okućnicu, balkon, ali i kuhinju. Posjetitelji su mogli kupiti različito cvijeće i sadnice te zdrave domaće proizvode dvadesetak OPG-ova.

“Ove godine imamo nešto bogatiji program. Željeli smo naše mještane potaknuti na uređenje okućnica, balkona i vrtova. Akcija se nastavlja u svibnju i lipnju, kada ćemo birati najljepše okućnice i balkone”, najavila je Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena.
 
Izbor za najljepše okućnice i balkone

Turistička zajednica općine Kostrena je iznajmljivačima i ugostiteljima dijelila sadnice, a zanimljivo predavanje- “Vrtlarenje na malim površinama” održala je Ana Smokrović, autorica bloga Anino povrće. Svi koji nemaju velike obradive površine mogli su naučiti kako zasaditi i urediti mali održivi vrt.

Na Proljetnom sajmu, kojeg su zajedničkim su snagama organizirali Turistička zajednica općine Kostrena, ekološka udruga Ekoregija Kostrena i Općina Kostrena, sa svojim su se kreativnim ručno rađenim proizvodima posjetiteljima predstavili i kostrenski umjetnici.