Kostrena 15. svibanj 2019.

Pjesmom i plesom vrtićarci predstavili svoj kantunić svita

Pjesmom i plesom vrtićarci predstavili svoj kantunić svita

Svoj kantunić svita u prepunoj su Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija predstavili mališani iz kostrenskog Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” te njihovi vršnjaci iz Rijeke i prstena. 

13. “Čakavski susreti va Kostrene”, koji su počeli ponedjeljak predstavom “Naša štorija” Dramske kumpanije Katedre Čakavskog sabora Kostrena, jučer su se nastavili programom “Moj kantunić svita”.

A svoj su kantunić svita u prepunoj Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija pjesmom i plesom predstavili vrtićarci iz kostrenskog Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”, kojima su u pomoć priskočili vršnjaci iz: Rijeke, Viškova, Škrljeva, Bakra i Čavala. 

Danas “Ča bimo mi bez ča”

Okupljene su pozdravili ravnatelj dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Stanko Vučetić te predsjednica Katedre Čakavskog sabora Kostrena Anđelka Rasol, naglasivši kako je cilj Čakavskih susreta očuvanje čakavske besede i kulture kroz pjesmu, ples, izložbe i predstave.

Da za naše “ča” u budućnosti straha nema danas će pokazati i osnovnoškolci. Programom “Ča bimo mi bez ča”, koji počinje u 18 sati, predstavit će se učenici Osnovne škole Kostrena, kojima će se na pozornici pridružiti osnovnoškolci iz: Rijeke, Crikvenice, Čavala, Jelenja, Triblja i Malinske.

“Škalin dva do oltara” Katje Budimčić

“Čakavski susreti va Kostrene” završit će u subotu, kada će u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija svoj prvi nosač zvuka- “Škalin dva do oltara” predstaviti sjajna Katja Budimčić. Koncert počinje u 20 sati. 

U sklopu susreta, koje organizira Katedra Čakavskoga sabora Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko- goranske županije, u holu Narodne Čitaonice Sv. Lucija postavljena je zajednička izložba Katedre, Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i Osnovne škole Kostrena.