Kostrena 15. svibanj 2016.

Polić i gosti za kraj 10. Čakavskih susreta

Polić i gosti za kraj 10. Čakavskih susreta
Čast da zatvori jubilarne 10. Čakavske susrete u Kostreni pripala je Zlobinjanu Alenu Poliću, koji je to, u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, učinio na svoj, jedinstveni način.
 
Koncert je Polić, u svom stilu, počeo dijalogom s publikom. Najprije je zamjeniku kostrenske gradonačelnice Davoru Willheimu predložio da pozove javne osobe u akciju čišćenja Kostrene, pogođene ekološkim incidentom, da bi nakon toga iskoristio priliku i na pozornici snimio intervju za radio s predstavnicama Čakavskog sabora Kostrene na temu- “Zač ‘ča’ umire?”
 
Uslijedio je red pjesama, red “stand up” komedije, sve zajedno isprepleteno s nastupima Polićevih gostiju, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. U opuštenoj, intimnoj atmosferi kostrenske čitaonice gledatelji, iako ne mnogobrojni, sinoć su uživali.
 
Poliću su u Kostreni pomogle njegove “Jabuke” i dio članova Ansambla “Kaljina”, a po mnogima najsjajniji trenutak čakavske večeri u Kostreni potpisuje RTL-ova zvjezdica Medea Market Sindik. Talentirana mlada pjevačica sjajno je izvela pjesmu Katje Budimčić “Leti, leti galebe”.
 
“Pravilo j da nikad ne smiš zvat gosta ki piva bolje nego ti, ali to delaju samo prave zvijezde, a kako ja prava zvijezda nisan ja san ju zval jer stvarno divno piva,” rekao je Polić i zaslužio veliki pljesak.
 
Polićevim koncertom kraju su privedeni 10. Čakavski susreti u Kostreni. Susreti su počeli “Novljanskim prelom”, a nastavili se nastupima osnovnoškolaca ujedinjenih pod nazivom “Ne pozabi ča”. Treća večer bila je rezervirana za vrtićku djecu, koja su prepunoj dvorani ispričala čega ima “Na šufitu”. Znanstveni doprinos manifestaciji dale su Jasna Gržinić i Vjekoslava Jurdana programom “Kvadri i kolori”.
 
“Manifestacijom njegujemo čakavsku baštinu. Ovogodišnji program je bio jako lijep s preko 300 izvođača. Zadovoljni smo programom, ali posjećenost bi trebala biti bolja jer je ulaz slobodan, a izvođači vrhunski,” zaključila je Anđelka Rasol predsjednica Katedre Čakavskog sabora Kostrene.
 
Pokrovitelji 10. Čakavskih susreta u Kostreni su Primorsko- goranska županija i Općina Kostrena.