Kostrena 18. rujan 2021.

Snježana i Dragica skuhale najbolju kalandraku u Kostreni

Snježana i Dragica skuhale najbolju kalandraku u Kostreni

Humanitarno kuhanje gulaša i krumpira u Kostreni je danas okupilo devet ekipa, a najbolju kalandraku skuhale su Snježana Čačić i Dragica Rosić.

Opojni mirisi koji su se od jutros širili kostrenskom uvalom Žurkovo intenzivirali su se u poslijepodnevnim satima, kada je kraju privedeno hvalevrijedno humanitarno natjecanje u kuhanju kalandrake- gulaša s krumpirom. 


1. “Naj- kalandraka” je okupila devet ekipa koje su posao vrhunski odradile pa tročlanom žiriju nije bilo nimalo lako. Bez da su znali tko je skuhao koji gulaš ugostitelj Hrvoje Margan, Zdravko Andri iz Gastro akademije te kostrenski načelnik Dražen Vranić kušali su i ocijenili kalandrake te proglasili najbolje. 


Treće mjesto osvojio je gulaš Vladimira Jurića i Ines Ivašić iz ekipe Radio Rijeka, drugo je pripalo Draženu Soldanu i Nataši Klarić iz tima Općine Kostrena, a kako je napomenuo žiri uvjerljivo najbolju kalandraku skuhale su Snježana Čačić i Dragica Rosić iz ekipe Lions kluba Opatija. 


Spomenuti svakako treba kako je u svakoj dvočlanoj ekipi bila jedna članica kostrenske udruge “Projekt+/-60”, koja je ujedno i organizator novog gastro događanja. A svoje su predstavnike u današnjem natjecanju imali i kostrenski iznajmljivači, Gastro Akademija, Udruženje obrtnika Rijeka, "Back to Blu" Liburnija, obrt Turk i udruga U.Z.O.R.


Upravo je Udruga za zaštitu obitelji Rijeka inspirirala organizatore da događaju daju humanitarni predznak. Naime, nakon proglašenja najboljih okupljeni su imali prilike, uz simboličnu donaciju, kušati kalandrake, a sva prikupljena sredstva namijenjena su spomenutoj udruzi, za opremanje učionice i kupovinu potrepština za djecu smještenu u “sigurnoj kući”.


Događanje su podržali Općina Kostrena, TZO Kostrena, KD Kostrena, DVD Kostrena, Narodna Čitaonica u Kostreni Sv. Luciji te brojni sponzori.

Komentari