Kostrena 13. prosinac 2022. Izvor: Općina Kostrena

Stručna predavanja za kostrenske poduzetnike

 Stručna predavanja za kostrenske poduzetnike
Općina Kostrena i edukacijsko- savjetodavni centar “Optimum”, organizatori su stručnih predavanja za kostrenske poduzetnike koja će se 14. i 15. prosinca 2022. s početkom u 18 sati održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. 

Interaktivna predavanja s aktualnim temama za koje su poduzetnici putem ankete izrazili najviše interesa, vodit će predavačica Ana Janežić, specijalizirana za područje financija, poreza i računovodstva, naročito iskusna u podršci poslovanju poduzetnika početnika i malih poduzeća. Bogato praktično iskustvo u području financija i knjigovodstva stekla je dugogodišnjim radom s poduzećima iz različitih sektora. Svojim znanjem lako može odgovoriti na ključne porezne i knjigovodstvene izazove s kojima se susreću poduzetnici početnici i rastuće inovativne tvrtke te izbjeći najčešće zamke u koje poduzetnici upadaju. Uz financijsko savjetovanje specijalizirala se i za prijenos poslovanja te pružanje podrške tijekom procesa prijenosa vlasništva i upravljanja.

Predavanja će trajati 90 minuta, od čega će najmanje trećina vremena biti predviđena za pitanja sudionika s konkretnim i primjenjivim smjernicama i savjetima.


“Plaća i neoporezive isplate- kako iz minimuma izvući maksimum“, tema je prvog predavanja 14. prosinca u 18 sati, kroz koje će poduzetnici saznati kako se obračunava plaća, što su neoporezive isplate i koje sve neoporezive isplate se mogu isplatiti radnicima i sebi kao i dodatna objašnjenja samog ugovora o radu.

“Najčešće pogreške u poslovanju malih poduzetnika”, tema je drugog predavanja 15. prosinca u 18 sati, osobito korisnog poduzetnicima početnicima koji najčešće imaju samo djelomičnu sliku o tome što sve uključuje pokretanje i održavanje vlastitog posla. Ideja i htijenje bez detaljnog plana i poznavanja zakonskih odredbi, nisu dovoljni za poslovni uspjeh. Polaznici predavanja saznat će kojih deset pogrešaka poduzetnici najčešće čine prilikom pokretanja poslovanja i u kasnijem poslovanju. Sudjelovanje na predavanjima je besplatno uz potrebnu prijavu. Kontakti su navedeni na mrežnim stranicama Općine Kostrena.